nieuws

350 banen weg bij ECT

ROTTERDAM - Bij ECT verdwijnen dit jaar 350 banen. De directie van het Rotterdamse containeroverslagbedrijf wil dat de reductie in juli wordt doorgevoerd. Dat heeft FNV Bondgenoten zaterdag bevestigd. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.
De vakbonden zijn niet overtuigd van de noodzaak van het banenverlies. Bij ECT, dat sinds eind vorig jaar in handen is van het in Hongkong gevestigde Hutchison Whampoa, werken ongeveer 2000 mensen. In februari maakte de directie al bekend zestig banen te schrappen omdat de loonkosten niet meer zouden zijn te verhalen op de klanten. Eerder verdwenen op het hoofdkantoor al 135 arbeidsplaatsen.
Het aantal in Rotterdam aangevoerde containers loopt volgens de meest recente cijfers nog steeds terug, in het eerste kwartaal van dit jaar met 3 procent. Verder is er sprake van een tarievenoorlog tussen de rederijen.
Volgens FNV-bestuurder F. Dijkman wil ECT de activiteiten in toenemende mate verplaatsen van de Home-terminal in de Rotterdamse Waalhaven naar de Delta-terminal op de Maasvlakte. Ook het hoofdkantoor wordt op de Maasvlakte gevestigd.