Volleyballers Capelle naast titel

ROTTERDAM - De volleyballers van VC Omniworld hebben donderdag het landskampioenschap veroverd. De formatie van coach Martin Teffer was in eigen huis met 3-2 (21-25 25-22 20-25 25-21 16-14) te sterk voor Alcom/Capelle en bepaalde daarmee de eindstand in de best-of-seven op 4-1.
Capelle begon de derde playoff-wedstrijd sterk. De gasten namen gelijk een 5-1-voorsprong en bouwden die marge - dankzij ijzersterke blokkeringen - uit tot 13-7. Met Omniworld-ster Olof van der Meulen aan service werd dat gat bijna gedicht (15-14), maar daarna liep Capelle door naar 25-21.
In de tweede doorgang nam Omniworld een 14-7-voorsprong. Toch kwam de ploeg uit Almere nog in de problemen omdat de opslag van Jeroen Trommel zes punten op rij opleverde (15-14). De manschappen van coach Martin Teffer herpakten zich en dankzij een 'ace' van Van der Meulen werd de stand in sets gelijk: 1-1.
In de derde set bleken beide formaties lange tijd gelijkwaardig (14-14). Daarna wist Capelle echter de aanvallen van Omniworld-speler Van der Meulen te pareren, waarna de gasten de derde set wonnen (25-20). Dit tot grote woede van Van der Meulen die zijn teamgenoten trakteerde op een flinke scheldkannonade. Die actie leek Omniworld in ieder geval te inspireren, want de formatie schoot in de vierde set uit de startblokken. Ze namen een voorsprong van 8-2 en consolideerden die marge. Zodoende won de ploeg uit Almere met 25-21 de vierde set.
De beslissende set werd een echte thriller die nog extra dramatiek kreeg toen de arbiters besloten de thuisploeg een extra punt toe te kennen, omdat bij Capelle de opstelling niet klopte. Omniworld kwam daarom 'gemakkelijk' aan een 10-8-voorsprong die echter door de Zuid-Hollanders snel werd weggewerkt. Bij 15-14 kreeg Omniworld het eerste matchpoint en dat meteen werd benut.