nieuws

Tennissters winnen ook tweede duel

ROTTERDAM - De Nederlandse tennissters hebben ook de tweede wedstrijd in de kwalificatieronde van de Europees-Afrikaanse zone van de Fedcup tegen Roemenië gewonnen.
Miriam Oremans en de Oud-Beijerlandse haalden in het Turkse Antalya voor Oranje het winnende punt binnen door in het dubbelspel Magda Mihalache en Liana Balaci met 6-1 6-4 te verslaan.
Met de zege verzekerde de ploeg van captain Tjerk Bogtstra zich van de finaleronde. Oranje won woensdag de eerste wedstrijd met 3-0 van Bosnië-Herzegovina. In het onderlinge duel met Israël zal vrijdag worden bepaald wie als eerst eindigt in de groep. De nummers een en twee strijden zaterdag om een plaats voor het promotie-degradatieduel voor de wereldgroep dat in juli wordt gespeeld.
Doordat Oremans haar tweede enkelpartij verloor, moest de dubbel de beslissing brengen. De Nederlandse kopvrouw verloor met 6-7 3-6 van Mihalache. Seda Noorlander, die in plaats van Amanda Hopmans in de openingspartij mocht aantreden, behaalde een zwaarbevochten zege op Balaci. In de tweede set overleefde de Haagse een wedstrijdpunt
en trok de wedstrijd met 3-6 7-6 6-1 naar zich toe.