nieuws

Feyenoord in beroep tegen schorsing Emerton

ROTTERDAM - Feyenoord wenst zich niet neer te leggen bij de gele kaart die middenvelder Emerton donderdagavond tijdens de voorspoedige return tegen Internazionale (2-2) kreeg van de Spaanse arbiter Lopez Nieto.
De Australiër is daardoor voor de finale op 8 mei in Rotterdam tegen Borussia Dortmund reglementair geschorst ,,Hij is de dupe van een misverstand tussen de scheidsrechter en de grensrechter'', legde trainer Bert van Marwijk uit. ,,Het zou de grensrechter sieren als hij dat alsnog bij de UEFA aangaf. Op het wedstrijdformulier staat volgens mij geen nadere toelichting. We gaan er niettemin alles aan doen om de dreigende schorsing ongedaan te maken.''
Emerton kreeg de gele kaart bij het nemen van een hoekschop. Op last van de grensrechter legde hij de bal nog eens goed. Arbiter Lopez Nieto verdacht hem van tijdrekken en deelde meteen geel uit. Tot groot verdriet van Emerton, die ook vrijdag nog niet helemaal hersteld was van de klap. ,,Ik ben me van geen kwaad bewust'', verzuchtte hij.