nieuws

Rotterdamse onderhandelingen in broedende kip-fase

ROTTERDAM - Leefbaar Rotterdam (LR) is sinds 6 maart de grootste partij in de gemeenteraad. De groepering streeft ernaar, net als de beoogde coalitiepartijen CDA en VVD, binnen twee weken een collegeprogramma te presenteren.
De rust rond de collegeonderhandelingen in Rotterdam staat in schril contrast met het rumoer rond de gemeenteraadsverkiezingen. De gesprekken vinden sinds Pasen plaats ,,in goede harmonie en een opbouwende sfeer'', aldus R. Sörensen, een van de twee onderhandelaars van Leefbaar Rotterdam.
De inhoudelijke onderhandelingen begonnen na het Paasweekeinde. ,,We zijn er nog niet uit'', stelt Sörensen vrijdag. CDA'er J. van der Tak spreekt van 'De broedende kip-fase' waarin werkgroepjes de programmatische teksten opstellen.
Oveirgens heeft de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord wel al een nieuw dagelijks bestuur. De PvdA, het CDA en GroenLinks vormen opnieuw een coalitie, net als in de afgelopen vier jaar. Johan Henderson blijft voorzitter van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord.