nieuws

NS laat minder treinen rijden in Randstad

ROTTERDAM - NS garandeert tijdens de zomer een frequentie van minimaal twee treinen per uur naar iedere bestemming. Dat staat in de met de consumentenorganisaties besproken zomerdienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen.
Vooral in de Randstad rijden er tussen 15 juli en 30 augustus minder treinen. Dan zijn er ook ongeveer 30 procent minder reizigers. De tijdsduur van de regeling is gebaseerd op de vakanties in midden-Nederland. In de regio's noord en zuid komen in de laatste drie weken van augustus, wanneer daar de vakanties voorbij zijn, aanvullende maatregelen.
De treinen op specifieke vakantiebestemmingen, zoals het strand of Schiphol, en op andere drukke lijnen, blijven gewoon rijden. Alles bij elkaar rijden er 8 procent minder treinen.
Reizigersorganisatie Rover is ertegen dat NS minder treinen inzet maar meent dat het bedrijf in ieder geval is opgeschoven richting de wensen van de reizigers. Eerst wilde NS 580 treinen schrappen maar dat zijn er 407 geworden. Met het doorstrepen van diensten op de lijn Eindhoven-Amsterdam is Rover het niet eens omdat dat een van de drukst bezette trajecten is.
Rover gaat de komende zomer vooral letten of NS zijn toezeggingen ook nakomt: goede informatie voor de reizigers en genoeg wagons per treinstel zodat passagiers niet hutje bij mutje worden vervoerd.