nieuws

Den Bakker in Ronde van Vlaanderen

ROTTERDAM - Maarten den Bakker neemt zondag deel aan de Ronde van Vlaanderen. De renner van Rabobank ondervindt geen last meer van de rugblessure die hem dit voorjaar enkele weken van de fiets hield.
De renner uit Heenvliet reed ter voorbereiding de Catalaanse Week en de Driedaagse van De Panne. ,,We hebben ook voor hem gekozen om een ervaren iemand te hebben om Markus Zberg de eerste 200 kilometer bij te staan'', zei Rabobank-ploegleider Theo de Rooij donderdag. Zberg heeft zelfs kans de leiding te nemen in het wereldbekerklassement.
De Rabobank-ploeg bestaat verder uit de Nederlanders Steven de Jongh, Matthé Pronk, Jan Boven en Karsten Kroon, de Belg Marc Wauters en de Australiër Mathew Hayman.
Het totaal aantal Nederlanders dat zondag in Brugge start is tien. Domo-Farm Frites heeft onder andere Servais Knaven en Max van Heeswijk in de ploeg, namens Lotto vertrekken Aart Vierhouten en Stefan van Dijk. Tristan Hoffman rijdt in het shirt van CSC zijn eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen.