nieuws

Ex-nr.7 Lijst Fortuyn dreigt met juridische stappen

ROTTERDAM - Martin Kievits, de voormalig-kandidaat Tweede kamerlid voor de Lijst Pim Fortuyn, dreigt met juridische stappen, omdat hij van de kieslijst is verwijderd.
Hij beschouwt de beschuldigingen aan zijn adres als laster. Kievits werd van de lijst gehaald, omdat hij kortgeleden iemand zou hebben mishandeld. Ook is de voormalig politieman een keer bestraft wegens aanranding. Daarnaast zou hij over zijn werkervaring hebben gelogen. In zijn cv schreef hij dat hij in 1996 projectleider is geweest van het Bureau Integriteit bij het korps Kennemerland. Zijn voormalig werkgever zegt dat er in die tijd helemaal geen sprake was van een project op dat gebied.
De plaats van Kievits wordt ingenomen door André Peperkoorn, luitenant-kolonel bij de marechaussee. De boerenactievoerder Wien van den Brink komt als nummer 20 op de lijst. Dat heeft een woordvoerder van de partij zaterdagavond gezegd.
Wien van den Brink trok zichzelf eerder terug als kandidaat-Tweede-Kamerlid, omdat hij vond dat de Lijst Fortuyn hem een veel te lage plaats had toebedeeld.