nieuws

Fortuyn ruziet op EUR met lijsttrekkers over WAO

ROTTERDAM - Pim Fortuyn heeft het donderdag flink aan de stok gekregen met de lijsttrekkers van PvdA, D66 en GroenLinks over de WAO.
Tijdens het lijsttrekkersdebat in de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) zei Fortuyn dat er 200.000 tot 300.000 mensen onterecht in de WAO zitten. De neo-politicus herhaalde zijn voorstel om de regels flink aan te scherpen en alleen beroepsgerelateerde ziekten in de verzekering toe te laten.
Volgens GroenLinks-voorman Rosenmöller verliezen mensen dan niet alleen hun gezondheid en hun werk, maar ook hun uitkering en hun huis. Fortuyn deed dit af als propaganda, maar PvdA-voorman Melkert en D66-collega De Graaf vielen Rosenmöller bij. VVD-leider Dijkstal zei ,,de weg van Fortuyn voorlopig niet in te willen''.
De lijsttrekkers debatteerden vooralsnog in een goede sfeer. Na het debat na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart kregen met name Melkert en Dijkstal veel kritiek van hun eigen achterban, omdat zij zich onvriendelijk en niet strijdvaardig opstelden.