nieuws

KNVB sluit discussie over hulpmiddelen

ROTTERDAM - De discussie over digitale hulpmiddelen voor scheidsrechters bij voetbalwedstrijden is wat de KNVB betreft gesloten. De Nederlandse voetbalbond zei dit in een reactie op uitlatingen van Jorien van den Herik.
Feyenoords voorzitter meldde maandag desnoods geld te willen vrijmaken voor de inzet van extra camera's bij wedstrijden.
De KNVB conformeert zich aan het standpunt van de FIFA. Na recente proeven besloot de wereldvoetbalorganisatie af te zien van verdere experimenten. Een optie voor de FIFA is hooguit nog doellijnbewaking met behulp van laserapparatuur. Mocht de instantie daartoe overgaan, dan zal de KNVB volgen.
Naar aanleiding van een 'schwalbe' van Ajacied Machlas, die in de wedstrijd tegen Feyenoord tot een strafschop leidde, heropende Van den Herik de discussie. Hij vond het te gek voor woorden dat iedereen behalve de arbitrage vervolgens op de monitor kijkt. Deze week kondigde hij aan dat hij overweegt juridisch advies in te winnen, om de mogelijkheid te bezien de overkoepelende instanties aan te klagen voor mismanagement.