nieuws

Rotterdammer aangehouden na achtervolging op A20

ROTTERDAM - Op de Rijksweg A20 nabij de afslag Moordrecht heeft de politie maandagmorgen na een wilde achtervolging een 30-jarige Rotterdammer aangehouden.
Enkele tientallen politieagenten hebben maandagochtend op de A4 tussen Rijswijk en Leiden een grote klopjacht gehouden op een voortvluchtige verdachte. Deze man was in Rijswijk ingereden op een agent, die hem had herkend als verdachte van een hoogstwaarschijnlijk ernstig delict. Niemand raakte gewond door de poging tot aanrijding. De verdachte vluchtte met hoge snelheid richting de snelweg A4. Gealarmeerde politieagenten zetten de achtervolging in. Aan de achtervolging deden zeker 25 surveillanceauto's, motoren en politiebusjes mee. Uiteindelijk wist de politie de auto tegen te houden in de buurt van Leiden.
Twee vrouwelijke inzittenden werden aangehouden. De mannelijke verdachte vluchtte een weiland in en werd even later opgepakt. Een woordvoerder van de politie wilde niet zeggen waarvan de man precies wordt verdacht. ,,Maar het gaat inderdaad niet om een winkeldief'', aldus de zegsman. Ook op de Rijksweg A20 nabij de afslag Moordrecht wist de
politie maandagmorgen na een wilde achtervolging een wegpiraat aan te houden. De man, een 30-jarige automobilist uit Rotterdam, haalde met snelheden tot 170 kilometer per uur andere weggebruikers links en rechts in. Agenten zagen kans om langszij te komen en sommeerden hem te stoppen. Daarop poogde de man de politieauto te rammen. Bij afslag Moordrecht werd hij klemgereden. Na aanhouding bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. De auto waarin hij reed, was niet verzekerd. Verder had hij gestolen en vervalste creditcards op zak.