nieuws

Verdachte moordzaak Nienke krijgt 18 jaar cel en TBS

ROTTERDAM - De 32-jarige Vlaardinger Cees B. is in hoger beroep veroordeeld tot 18 jaar en TBS met dwangverpleging.
De rechter stelde daarbij dat de man niet in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating uit de cel. Eerder kreeg hij door de Rotterdamse rechtbank ook 19 jaar cel en TBS met dwangverpleging opgelegd wegens de moord op het 10-jarige meisje Nienke in het Beatrixpark in Schiedam.
Nienke en haar toen 11-jarige vriendje Maikel werden op 22 juni 2000 in de bosjes van het Betatrixpark seksueel misbruikt. Nienke werd daarna gewurgd en overleed. Ook Maikel werd gewurgd maar hij overleefde het drama. De 32-jarige Vlaardinger die nu ook door het gerechtshof veroordeeld is, ontkent nog steeds.
In september 2000 heeft hij wel bekend, maar die bekentenis heeft hij later ingetrokken. Hij zegt dat die onder zware druk is afgelegd. De advocaat liet na de uitspraak weten dat zijn client overweegt in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.
In het Beatrixpark in Schiedam is vrijdagmiddag in alle stilte een bank geplaatst ter nagedachtenis aan Nienke. De bank is ontworpen door kunstenares Dora Dolz en bevat elementen als de zee en vlinders, zaken die voor Nienke veel betekenden.