nieuws

Rotterdamse bandleden stappen uit Kane

ROTTERDAM - Drie Rotterdamse bandleden van popgroep Kane hebben besloten uit de band te stappen. Aram Kersbergen, Tony Cornelissen en Ronald Kool kunnen zich niet vinden in de internationale carrière die de band nastreeft.
De platenmaatschappij van Kane benadrukt dat er van ruzie absoluut geen sprake is. De opgestapte bandleden willen zich gaan toeleggen op het componeren en het schrijven van muziek voor anderen, iets wat niet te combineren valt met een buitenlandse toernee.
Tony heeft er voor gekozen zich nu volledig te gaan toeleggen op het schrijven van muziek zoals hij dat in de afgelopen periode voor diverse artiesten heeft gedaan (o.a. Di-rect & Birgit) en zijn eigen internetonderneming. Ook Ronald zal het componeren continueren, evenals zijn inzet ten behoeve van eigen projecten en verschillende artiesten. Aram zal zich, naast zijn activiteiten ten behoeve van het Metropole Orkest, richten op schrijf- en studiowerk en zijn jazzprojecten.
Het derde Rotterdamse bandlid Dennis van Leeuwen blijft overigens wel gewoon bij de band.
Kane heeft inmiddels de Haagse bassist Matto Kranenberg aangetrokken die onlangs uit de formatie Handsome 3Some is gestapt. Hij maakt de nieuwe bezetting van KANE compleet waarmee de stap naar het buitenland zal kunnen worden gezet.
De bezetting van Kane zal dus als volgt worden: Dinand Woesthoff (zang), Dennis van Leeuwen (gitaar), Paul Jan Bakker (gitaar), Martijn Bosman (drums) en Matto Kranenberg (bas).