nieuws

Spido opent binnenkort nieuwe uitvalsbasis

ROTTERDAM - Het heeft vijf jaar langer geduurd dan gedacht, maar binnen een paar maanden hoopt het Rotterdamse rondvaartbedrijf Spido dan eindelijk een nieuw architectonisch hoogstandje onder de Erasmusbrug te betrekken.
Het lijkt er wel op dat de Spido dan de enige huurder is, want het wil maar niet lukken een andere toeristische attractie in de zogenoemde Maashal te krijgen.
De Spido is wereldwijd bekend als het bedrijf waarmee je het uitgebreide havencomplex van Rotterdam kunt bekijken, maar al zeven jaar lang heeft het nautische paradepaardje geen adres. ,,We zeggen altijd maar 'aan de voet van de Erasmusbrug'. Aan welke kant we dan zitten, zien mensen ter plaatse wel'', aldus directeur A. Gruisen.
De Spido moest juist verhuizen vanwege de bouw van Rotterdamse nieuwste beeldmerk, de Erasmusbrug. Onder die brug zou ook een nieuw hoofdkantoor komen voor het rondvaartbedrijf, maar met die Maashal wilde het niet zo vlotten.
Onder meer lag de bouw bijna een jaar stil omdat architect en bouwer onenigheid hadden over het glas aan de voorkant. De gemeente wilde vervolgens nog een andere toeristische attractie in het pand, maar daar was niemand voor te vinden.
Twee weken geleden leek er eindelijk een serieuze gegadigde te zijn, maar die heeft zich inmiddels teruggetrokken. Het goede nieuws is, dat het gebouw in maart waarschijnlijk toch wordt opgeleverd.