nieuws

Canadese vader eist komst Schiedamse kinderen

ROTTERDAM - Nederlandse kinderen die worden uitgewezen naar Canada. Dat lijkt onmogelijk, maar het staat de kinderen van Claudia Zijderveld uit Schiedam op korte termijn te wachten.
De ouders van de 3-jarige Celine en 9-jarige Quincy woonden anderhalf jaar in Canada toen hun huwelijk stuk liep. Dat is nu een half jaar geleden. Claudia ging terug naar Nederland en ze was ervan overtuigd dat de kinderen aan haar zouden worden toegewezen. Groot was de verbijstering toen ze van het Canadeze ministerie van Justitie een brief kreeg waaruit bleek dat de kinderen op heel korte termijn terug moesten. Claudia had ze op 14 februari moeten overdragen aan haar ex-man. Een gevolg van de Canadeze wetgeving die bepaalt dat de Schiedamse haar kinderen heeft ontvoerd.
Inmiddels heeft het D66 Kamerlid Dittrich zich deze zaak aangetrokken en schriftelijke vragen gesteld. Daardoor kunnen de kinderen nu nog een paar dagen bij Claudia blijven. Boris Dittrich vindt dat de Nederlandse overheid moet ingrijpen in deze zaak en moet voorkomen dat de kinderen terugmoeten naar Canada.
Luister rechts naar de inhoud van de brief van de Canadase justitie en een gesprek met moeder Claudia, zoals uitgezonden door Radio Rijnmond.