nieuws

Costa vervangt Vinciguerra in Rotterdam

ROTTERDAM - Andreas Vinciguerra heeft zich afgemeld voor het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. De Zweedse tennisser heeft een vinger gebroken en kan een maand geen wedstrijden spelen. De Spanjaard Albert Costa is zijn vervanger.
De inschrijving van Richard Krajicek staat nog steeds overeind. De oud-kampioen van Wimbledon heeft al anderhalf jaar geen enkelspelpartij gespeeld en werkt nog steeds aan zijn fitheid sinds een elleboogoperatie in Washington. Krajicek heeft tot de loting van het toernooi, zondag 17 februari om 12.00 uur, de tijd voor een beslissing over al of niet actieve deelname. Zijn manager Kees van Veen vertelde vrijdag dat de beslissing in de loop van volgende week valt. ,,Richard maakt goede vorderingen, maar we moeten voorzichtig zijn.''
De organisatie in Rotterdam kijkt intussen uit naar een mogelijke revanche van de finale van het Australian Open in Melbourne. Met zowel winnaar Thomas Johansson als verliezend finalist Marat Safin zijn vooraf bindende contracten gemaakt.