nieuws

Ontvoerder 12-jarige aangehouden in Dordrecht

ROTTERDAM - De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden die vrijdag een 12-jarig meisje uit Loosdrecht had ontvoerd.
De 38-jarige verdachte liet het meisje zaterdag achter in een hotel in de Belgische plaats Larroche. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en was via een babbelbox op het internet in contact gekomen met de moeder van het kind.
Omstreeks middernacht stelde hij voor het meisje mee te nemen naar de boetiek van zijn zus, waar zij kleren zou mogen uitzoeken. De man, die volgens de politie bekend staat als notoire oplichter, wist het vertrouwen van de moeder te winnen.
Na bijna de gehele nacht te hebben rondgereden, eindigde de tocht in de Belgische plaats Larroche. Daar liet de man het meisje achter in het hotel, waar het meisje haar vader belde.
De man werd maandag in Zwijndrecht aangehouden wegens het rijden in een gestolen auto. Op het politiebureau in Dordrecht bleek dat hij gezocht werd voor de ontvoering. De arrestant is een bekende van justitie.
De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de zaak. Er is geen sprake van ernstige zedenmisdrijven, aldus de politie. De verdachte zal worden voorgeleid aan de officier van justitie in Amsterdam.