nieuws

Geen Jezus voor Efraim genootschap

ROTTERDAM - Het omstreden religieuze Efraim genootschap uit Heinenoord vindt het vreselijk dat Jezus nog niet is gekomen om zijn trouwe volgelingen op te halen. De leider van het genootschap, die zichzelf de profeet Elia noemt, had dat wel voorspeld. Volgens hem hebben ongehoorzame gelovigen Gods plannen gedwarsboomd.
De profeet Elia, alias Heinrich van Geene uit Puttershoek, schrijft dit in een artikel op zijn websiite. Het Efraim genootschap kwam in oktober vorig jaar in opspraak omdat twee gezinnen in Borne hun kinderen thuis hielden van school. Dat deden zij omdat volgens de leider van het kerkgenootschap het einde der tijden nabij was. Het openbaar ministerie in Dordrecht stelde vervolgens een onderzoek in naar de gang van zaken rond het genootschap uit Heinenoord. De uitkomst van dat onderzoek is nog niet bekend.
Ook spande het Efraim genootschap een kort geding aan tegen de gemeente Binnenmaas. Volgens de gemeente had het kerkgenootschap niet de juiste vergunning om op het industrieterrein aan de Boonsweg in Heinenoord kantoor te houden. Het genootschap won het kort geding en mocht op het terrein blijven.