nieuws

Twee gewonden na wilde achtervolging

ROTTERDAM - Bij een wilde achtervolging tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk zijn zondagmiddag twee mensen gewond geraakt.
De politie zette de achtervolging in nadat een automobilist op de A15 ter hoogte van de afslag Ridderkerk een stopteken negeerde. Daarna ging het met hoge snelheid over de Rijksstraatweg richting Hendrik-Ido-Ambacht. Aan het einde van die weg besloot de bestuurder te draaien waarna hij terug richting Ridderkerk reed. De man reed vervolgens een doodlopende weg in. Aan het einde van de weg ramde hij met hoge snelheid een andere auto, die juist bezig was te keren. De man en drie kinderen in die wagen raakten niet gewond.
Door de botsing verloor de bestuurder de macht over het stuur, tolde met zijn wagen rond, ramde enkele geparkeerde wagens en kwam daarna met een harde klap tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De wagen vloog vervolgens in brand. De 24-jarige bestuurder uit Spijkenisse en een vrouwelijke inzittende konden op tijd uit de wagen komen. Ze zijn aangehouden en met diverse verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis.