nieuws

Feyenoord - De Graafschap afgelast

ROTTERDAM - De eredivisiewedstrijd tussen De Graafschap en Feyenoord is zondag een uur voor aanvang afgelast. Tot grote opluchting van trainers en spelers van beide clubs constateerde scheidsrechter Ben Haverkort om half twee dat het onverantwoord was op het veld van De Vijverberg te spelen.
Circa twintig vrijwilligers van De Graafschap constateerden al om acht uur dat het systeem met heteluchtkanonnen niet had gewerkt. Zoals altijd in Doetinchem bij slecht weer, wordt het veld afgedekt met een doek. Een warme luchtstroom onder de nylon afdekking moet voorkomen dat de grasmat bevriest.
Het alternatief voor veldverwarming werkte niet, omdat het doek door de vele neerslag in de nacht van zaterdag op zondag in elkaar stortte. Daardoor bleef een groot deel van het veld verstoken van warme lucht en veranderde de grasmat in een ijspiste.
De vrijwilligers kregen het speelveld vervolgens niet meer in de vereiste conditie. ,,Hier kun je alleen op schaatsen'', bromde trainer Bert van Marwijk van Feyenoord. Hij kreeg bijval van zijn collega van De Graafschap. ,,Zonder ijzers kun je op dit veld niet uit de weg'', vond Jurrie Koolhof.
Feyenoord had tegen De Graafschap niet kunnen beschikken over Tomasson, Bosvelt, De Haan, Collen en Van Haaren. ,,Toch had ik hier wel willen voetballen'', zei Van Marwijk. Bij De Graafschap treurde Peter van Vossen het minst over de afgelasting. De geblesseerde linksbuiten kan na de winterstop waarschijnlijk wel
tegen zijn oude werkgever spelen.