nieuws

Feyenoord wil clubs aansprakelijk stellen

ROTTERDAM - Feyenoord wil Roda JC en NEC aansprakelijk stellen voor de langdurige blessures van Ramon van Haaren en Pieter Collen. Voorzitter Jorien van den Herik kondigt stappen aan in zijn column in de Feyenoordkrant.
De twee verdedigers, die afgelopen zomer naar de Kuip kwamen, hebben nog nauwelijks voor de Rotterdamse club gespeeld. Ze zijn voortdurend geblesseerd. Collen heeft last van een onwillige buikspier. Van Haaren is maandag opnieuw geopereerd aan zijn knie, waarbij een loszittend stuk kraakbeen werd verwijderd. De linksback moet zes weken op krukken lopen.
Volgens Feyenoord gaat het om oude kwetsuren die Van Haaren en Collen al bij hun vorige werkgevers opliepen. Van den Herik wil zich eerst richten tot de KNVB. Hij wil kijken of de risico's zijn afgedekt voor de 'verborgen gebreken' die bij de spelers pas in later stadium aan het licht kwamen. Bij de medische keuring rond de transfers was er nog niets aan de hand. Van den Herik maakt een vergelijking met huizenkopers, die wel wettelijk beschermd zijn tegen 'verborgen gebreken' van hun aankoop.