nieuws

Brand garage bij Bergambacht

ROTTERDAM - Bij een garagebedrijf aan de rand van Bergambacht heeft dinsdagochtend een grote brand gewoed. Daarbij zijn tot zover bekend geen gewonden gevallen.
Het bedrijfsverzamelgebouw op het industrieterrein is vrijwel geheel verwoest. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Wel moest een gezin in de buurt van het pand aan de Lekdijk worden geëvacueerd.
In een van de ruimtes van de grote loods was een hennepkwekerij, aldus de politie. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brand ontstond rond dinsdagochtend vier uur. De brandweer had het vuur om half tien onder controle. De meeste bedrijven in het verzamelgebouw moeten als verloren worden beschouwd.
Een nabijgelegen verffabriek kon worden gered. De hoogte van de totale schade is nog niet bekend. Boven het bedrijf en Bergambacht hingen lange tijd grote, dikke rookwolken die volgens de brandweer geen hoge concentraties giftige stoffen bevatten. Het vuile bluswater is in omliggende sloten opgevangen en wordt zodra de omstandigheden het toelaten door het hoogheemraadschap afgevoerd. Explosiegevaar door de in de panden aanwezige vaten brandstof was er niet.
De brandweer heeft voor het bestrijden van het vuur in totaal vijftien brandweerautos en 85 brandweermensen uit de hele regio ingezet.