nieuws

Vrijdag vaste avond Gouden Gids Divisie

ROTTERDAM - De vrijdag wordt met ingang van het seizoen 2002/2003 de vaste speelavond van de Gouden Gids Divisie, oftewel de eerste divisie van het betaald voetbal. De clubs, verenigd in de Coöperatie Eerste Divisie (CED), hebben met grote meerderheid een voorkeur uitgesproken voor eenzelfde speeldag.
De betaald voetbalorganisaties willen voorkomen dat er, zoals nu, op verschillende dagen wordt gespeeld. Nu zijn vaak de meeste duels op vrijdag maar wordt er ook nog uitgeweken naar de zaterdag, zondag of maandag. Uit oogpunt van herkenning voor het publiek, maar ook voor het scheppen van optimale randvoorwaarden voor de zendgemachtigde, is gekozen voor een vaste speelavond.
Afgesproken is dat alle wedstrijden om 20.00 uur op vrijdag beginnen. Als door onvoorziene redenen geen mogelijkheid bestaat de wedstrijd op vrijdagavond af te werken, zal de KNVB gevraagd worden te bemiddelen. Alle clubs hebben zich solidair verklaard met de naleving van het genomen besluit van de CED. Bij de besluitvorming is rekening gehouden met de wensen van het publiek.