nieuws

Acht jaar cel voor doodsteken 'verboden geliefde'

ROTTERDAM - De rechtbank in Den Haag heeft maandag een 45-jarige Rotterdammer van Indiase afkomst veroordeeld tot acht jaar celstraf wegens het doodsteken van een 27-jarige man uit India.
Het drama vond plaats op 21 augustus in de kledingzaak van de verdachte in winkelcentrum Bloemendaal in Gouda. De rechtbank achtte doodslag bewezen. De tragedie speelde zich af tegen de culturele en religieuze achtergrond van de familie van de verdachte. Er was een 'verboden liefde' gaande tussen het slachtoffer en de dochter van de verdachte. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden tien jaar cel tegen de man.
De familie van het meisje zag de Gouwenaar niet zitten wegens het verschil in sociale positie (kaste). Nadat de verliefden waren teruggekeerd van een korte reis naar India, kreeg de jongeman een pak slaag van de familie van het meisje. Het meisje werd uitgehuwelijkt aan een man in India, maar bleef contact houden met haar geliefde.
Het slachtoffer bezocht haar heimelijk in een van de kledingzaken van haar vader waar zij werkte. Op 21 augustus stak de vader hem neer met een mes dat hij uit het winkelkeukentje griste. De verdachte zei dat hij uit zelfverdediging handelde.