nieuws

Tuur en Joval lonken naar elkaar

ROTTERDAM - Behalve Regilio Tuur komt mogelijk ook Raymond Joval in actie tijdens het boksgala op 20 december in het Topsportcentrum van Rotterdam. De eerste contacten tussen beide partijen zijn positief verlopen.
Joval, wereldkampioen van de IBO in het middengewicht, bokst eerst nog op 14 december in Boedapest. De 35-jarige Keniaan Joseph Ngandu fungeert als tegenstander. Zijn profboekje telt 21 partijen, waarvan hij er 14 won. Indien Joval die partij over tien ronden goed doorkomt, is de kans groot dat hij een week later tijdens de 'Homecoming' van ex-wereldkampioen Tuur opnieuw de ring betreedt. Zowel in Boedapest als in Rotterdam zal de 32-jarige Amnsterdammer zijn kampioensgordel niet op het spel zetten.
,,Ik wil graag boksen en zeker in eigen land'', liet Joval weten. ,,Nadat Regilio Tuur in 1997 stopte, heb ik het profboksen in Nederland een beetje levend gehouden. Nu hij terug is, lijkt het me logisch om samen verder te gaan. Maar ik moest eerst goed in Boedapest presteren, anders kan en mag ik mij in Rotterdam niet eens vertonen.''
De erelijst van Joval telt 27 overwinningen in 29 profduels. Hij verdedigde in juli van dit jaar zijn wereldtitel in Amsterdam met succes tegen de Zuid-Afrikaan Makambi. Daarna leverde hij geen officiële wedstrijd meer af.