nieuws

Dode en gewonden bij branden

ROTTERDAM - Bij branden in Rotterdam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een dode en acht gewonden gevallen. Het dodelijke slachtoffer werd gevonden in een huis aan de Rozenlaan in Hillegersberg. Hij blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.
Uit sectie is gebleken dat de nog onbekende man sporen van uiterlijk geweld vertoonde. Volgens de politie is de man waarschijnlijk in het huis aan de Rozenlaan om het leven gekomen, waarna er in de woning brand is gesticht. Omdat het stoffelijk overschot ernstig is verbrand, verloopt de identificatie moeizaam.
Vijf gewonden vielen bij een brand in een woning aan de Indrapoerastraat in Schiemond. In Delfshaven liepen drie mensen verwondingen op na een brand in een huis. Bij een brand aan de Troelstralaan in Schiedam werden twee mensen gewond. De brandweer had de vlammen snel onder controle. De slachtoffers liepen brandwonden op aan hun voeten. Verschillende omwonen hebben hun woning uit voorzorg moeten verlaten. De oorzaak van de brand in Schiedam is nog niet bekend.