nieuws

Kalou ziek bij Feyenoord

ROTTERDAM - Twee dagen voor de internationale ontmoeting tegen Freiburg is Kalou van Feyenoord ziek. De aanvaller mist daardoor donderdag de tweede ontmoeting met de Duitse subtopper.
Emerton verliet dinsdag vroegtijdig de training. Dit was, wegens een blessure aan het bovenbeen, vooral uit voorzorg. Zeer waarschijnlijk kan de Australiër, net terug van een lange trip met het nationale elftal, tegen Freiburg wel aantreden.
Naast Kalou zijn ook de geblesseerden Van Haaren, Collen, Gyan, Van Gastel en Tininho niet van de partij in Duitsland. Feyenoord vertrekt woensdag naar de studentenstad in het zuiden. Paauwe is wel weer fit genoeg om deel uit te maken van de groep van coach Van Marwijk. Ook Sprockel, vorige week nog niet geheel fit voor de ontmoeting bij Heerenveen, is voldoende hersteld om eventueel te spelen. Van Hooijdonk, in het eerste duel nog
geschorst, is weer speelgerechtigd.
Feyenoord verdedigt donderdagavond een minimale voorsprong van 1-0. In de Kuip werd Freiburg twee weken geleden verslagen door een laat doelpunt van Ono. In die ontmoeting hadden de Rotterdammers het moeilijk, vooral door het ontbreken van onder anderen Van Hooijdonk, Paauwe, Collen, Emerton en Van Wonderen. In Duitsland wordt Feyenoord donderdagavond gesteund door zo'n negenhonderd meegekomen supporters.