nieuws

Meisje van Nulde kwam uit Rotterdam

ROTTERDAM - Het meisje van Nulde komt uit Rotterdam. Het blijkt om de bijna vierjarige Rowena Rikkers te gaan. Dat heeft de politie van Gelderland bekendgemaakt.
Het meisje heeft tot april van dit jaar bij haar ouders gewoond. Daarna woonde ze met haar moeder en diens nieuwe vriend in Rotterdam. De politie is naarstig op zoek naar de moeder en haar vriend. Sinds begin augustus zijn zij Rotterdam en waarschijnlijk ook Nederland ontvlucht. Ze hebben daarbij een witte Mercedes Vito meegenomen.
De politie is de identiteit van het meisje na verschillende aanwijzingen op het spoor gekomen. Een belangrijke rol speelde de reconstructie van het hoofdje dat op televisie is vertoond.
Daarop kwam e e n belangrijke tip. Ook was bekend dat het meisje sinds haar vermissing niet meer op school is geweest.
De romp van de vermoorde Rowena werd in augustus gevonden op strand Nulde bij Putten. Het hoofdje werd drie dagen later in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland aangetroffen.
In Engeland werden eind september de lichaamsdelen van een jongetje gevonden. Volgens de politie heeft deze zaak niks met het meisje van Nulde te maken.