nieuws

Identiteit derde verdachte in Dordtse moordzaak bekend

november 27-11-stilletocht.rm
ROTTERDAM - De politie zoekt nog één van vermoedelijk drie daders van de drievoudige moord in Dordrecht van afgelopen vrijdag. De indentiteit van de derde verdachte is bij de politie bekend.
De man wordt gevraagd zich te melden om eventuele escalaties te voorkomen. Twee andere mogelijke schutters zitten al vast.
Ter nagedachtenis aan de slachtoffers hielden honderden mensen maandagavond een stille tocht in Dordrecht. De tocht leidde van de wijk Oud-Krispijn naar de Giessenstraat in de wijk De Staart waar de drievoudige moord werd gepleegd. Bij de woning werden bloemen gelegd. De tocht was georganiseerd door bekenden van de slachtoffers.
De politie verwachtte maandagavond de derde vermoedelijke dader te arresteren. Na de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie slechts vier tips binnengekregen over de derde mogelijke dader. Van hem werd maandagavond een compositietekening getoond.
In totaal zitten vier mensen vast op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Maandagmiddag is een zesde verdachte gearresteerd. Het gaat om een 29-jarige Schiedammer. De politie maakte maandagavond bekend dat hij samen met een 19-jarige plaatsgenoot, die eerder door de politie per abuis 21 jaar oud werd genoemd, en de nog voortvluchtige man de woning aan de Giessenstraat is binnengedrongen waarna de schietpartij plaatsvond. Van de in totaal zes arrestanten die in de loop van zondag en maandag zijn opgepakt, zijn er twee op vrije voeten gesteld. Het gaat om twee 27-jarige mannen uit Barendrecht en Rotterdam. Een 26-jarige vrouw uit Schiedam en een 23-jarige Rotterdammer zijn in verzekering gesteld. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij, hoewel ze niet in de woning waren. De politie kan nog niets zeggen over het motief of de toedracht.
De drie slachtoffers, een 39-jarige moeder, haar 16-jarige dochter en het even oude vriendje van de dochter, overleden in de woning. Volgens de politie is er niet over en weer geschoten, maar van een koele afrekening wil ze niet spreken. Buurtbewoners vermoeden dat relatieproblemen de oorzaak van het drama zijn. De politie sluit dit niet uit, maar neemt ook andere mogelijke motieven mee in het onderzoek.
De andere dochter (11) van de vrouw en een 35-jarige vriend van de familie konden ongedeerd vluchten.
Luister en kijk rechts naar reportages van RTV Rijnmond