Emerton loopt met Australië WK mis

ROTTERDAM - Feyenoorder Brett Emerton is er met het nationale team van Australië niet in geslaagd zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap voetballen.
Uruguay bleek te sterk en heeft zich als 32e en laatste land geplaatst voor de eindronde van het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea. De Zuid-Amerikanen wonnen zondag in Montevideo voor 65.000 toeschouwers de return tegen Australië met 3-0.
Bij rust was het 1-0 door een doelpunt van Dario Silva, die na een kwartier scoorde. Richard Morales besliste het duel ver in de tweede helft met twee treffers. Australië had in Melbourne met 1-0 gewonnen.
Emerton arriveert dinsdag in Nederland. Of hij woensdag deel uitmaakt van de selectie van de Rotterdammers voor het duel tegen RKC hangt af van zijn fysieke gesteldheid. Naast twee wedstrijden heeft Emerton drie lange vliegtuigvluchten achter de rug.