nieuws

Enkele sportberichten

ROTTERDAM - Feyenoorder Brett Emerton arriveert dinsdag in Nederland. De Australiër slaagde er zondag met het Australische elftal niet in om zich ten koste van Uruguay te plaatsen voor het WK in Japan en Zuid Korea.
Of Emerton woensdag deel uitmaakt van de selectie van de Rotterdammers voor het duel tegen RKC van woensdag, hangt af van zijn fysieke gesteldheid. Naast twee wedstrijden heeft Emerton drie lange vliegtuigvluchten achter de rug.
De hamstringblessure van Patrick Paauwe herstelt voorspoedig. De wedstrijd tegen RKC komt voor de middenvelder te vroeg . Paauwe richt zich op het UEFA Cup-duel tegen Freiburg.
Christian Gyan zal één dezer dagen beslissen of hij ingaat op een uitnodiging voor het Ghanese elftal dat aan het begin van het volgend jaar deelneemt aan de Africa Cup. Als de verdediger besluit om voor zijn land uit te gaan komen, is hij in de maanden december tot februari niet inzetbaar voor Feyenoord.
Excelsior kan de komende weken geen beroep doen op spits Cecilio Lopes. De
aanvaller onderging vrijdagnacht, na de 5-1 winst op Top Oss, een operatie vanwege een acute blindedarmoperatie. Lopes heeft inmiddels het ziekenhuis
verlaten.