nieuws

Efraïm Genootschap: Wereld vergaat woensdag niet

ROTTERDAM - Het omstreden religieuze Efraïm Genootschap in Heinenoord weet het zeker: de wereld vergaat woensdag niet. Wel zal Jezus nog dit jaar 'Zijn bruid' komen halen. Wie dat is, kon woordvoerder M. van Geene van het genootschap dinsdag niet zeggen.
In de bijbel staat de bruid volgens hem synoniem voor christenen die radicaal voor Jezus hebben gekozen. Zij zullen ten hemel varen. ,,Dit houdt niet in dat Efraïm opgenomen wordt, maar de bruid van Christus die zich over heel de wereld bevindt'', schrijft het genootschap in een verklaring. Van Geene hoopt dat hij en de aanhangers van Efraïm tot de uitverkorenen behoren, maar hij durft het niet te zeggen. Er is volgens hem niemand in de wereld die dat kan beweren. Alleen God weet wie de bruid is, benadrukte de woordvoerder in een toelichting.
Hij ontkent dat het Efraïm Genootschap ooit heeft beweerd dat de wereld op 21 november vergaat. ,,Het is geen einde van de wereld en er komt ook geen grote klap.'' Volgens het genootschap is in de bijbel duidelijk te lezen ,,dat we niet de dag en ook niet het uur zullen weten''.