nieuws

Feyenoord drie jaar in autosport

ROTTERDAM - Feyenoord stapt in de autosport. Voorzitter Jorien van den Herik zette woensdag zijn handtekening onder een driejarig contract met Premier 1 Grand Prix.
Daarmee zijn de Rotterdammers verzekerd van deelname aan een reeks autoraces in Europa, onder meer op het circuit van Zandvoort (8 september), en Zuid-Amerika.
Feyenoord is niet de enige club die een contract heeft ondertekend. Ook Benfica en Leeds United zijn een verbintenis aangegaan. Er bestaan principe-overeenkomsten met Anderlecht, Valencia, Olympique Lyon en Bordeaux. Er bestaat een kans dat er nog een Nederlandse club aan de Premier 1 Grand Prix gaat deelnemen. Woordvoerder Webb van de autocompetitie zei eerder dat Ajax, PSV en Vitesse in beeld waren.
De nieuwe racecompetitie opereert onafhankelijk van de Formule 1 en is een initiatief van Collin Sullivan. De rijke Brit probeerde vorig jaar tevergeefs het circuit van Silverstone te kopen en investeert meer dan 100 miljoen dollar in de Premier 1 Grand Prix. De bedoeling is dat de wedstrijden worden gehouden in de weekeinden dat er geen Formule 1 wordt gereden. Iedere wedstrijd bestaat uit twee manches van ieder 100 mijl. Pitstops zijn verboden en de wagens zijn in vermogen gelijk. Naar verwachting houden de clubs 1 miljoen dollar per jaar aan de nieuwe racecompetitie over.
Dit bedrag wordt betaald van inkomsten uit kaartverkoop, tv-gelden en merchandising.
Formule 3000-coureur en Feyenoord-supporter Jacky van den Ende heeft zijn favoriete club al laten weten graag mee te doen.