nieuws

Boateng in basis Oranje

ROTTERDAM - George Boateng ziet zaterdag zijn eerste uitverkiezing voor de selectie van het Nederlands elftal waarschijnlijk bekroond met een basisplaats in het vriendschappelijke duel met Denemarken.
Afgaande op de laatste training voor de oefeninterland in het overdekte Parkenstadion in Kopenhagen begint de oud-speler van Feyenoord, tegenwoordig Aston Villa, als verdedigende middenvelder. Louis van Gaal wilde vrijdagavond na afloop van de laatste test niet zoals eerder beloofd de basiself vrijgeven. ,,Ik ben er nog niet helemaal uit. Ik had een opstelling in mijn hoofd maar die heb ik gewijzigd omdat ik niet tevreden was over de eerdere trainingen deze week.''
Van Gaal vond dat zijn spelers er slecht in slaagden de vrije man op het middenveld te vinden. Ook de omschakeling na balverlies was volgens de coach onder de maat. ,,Maar ik ben wel erg tevreden over de laatste training. Het ging al een stuk beter. Wie goed heeft opgelet, weet het dus wel.'' Van Gaal speelde het afsluitende partijtje zonder vleugelspitsen. Hasselbaink en Makaay waren de centrale aanvallers. Het middenveld bestond naast Kluivert, opnieuw in de rol van schaduwspits, uit Ronald de Boer, Boateng, en Davids. Reiziger speelde rechtsback en Stam enFrank de Boer vormden een koppel centraal in de verdediging. Van Bronckhorst was linksback. Onduidelijk was of Van der Sar of Moens als doelman mag beginnen. De doelman van AZ begon nooit eerder in de basis van het Nederlands elftal.
De vermoedelijke opstelling van Nederland is: Van der Sar/Moens; Reiziger, Stam, Frank de Boer en Van Bronckhorst; Ronald de Boer, Boateng, Kluivert en Davids; Hasselbaink en Makaay.