nieuws

Ridderkerkse schrijver verhoort over zedenzaak Utrecht

ROTTERDAM - Thrillerauteur Gerhard Hormann (40) is ,,trots'' en noemt het ,,complimenteus'' dat hij door de politie in Utrecht is verhoord in verband met de serie verkrachtingen. Op zijn uitdrukkelijk verzoek maakte uitgeverij Luitingh-Sijthoff daarom bekend dat de schrijver verdachte was, zo meldt een woordvoerster van het bedrijf.
Het verhoor zou hebben plaatsgevonden omdat Hormann in zijn boek Dubbel Bedrog (1999), gebaseerd op de eerste serie verkrachtingen, dicht bij de waarheid zou zitten. In het kader van een DNA-onderzoek stond Hormann op het bureau wangslijm af. ,,Hormann schetst in het boek een profiel van de dader. Dat dit zo dicht bij de waarheid zit, is toch een plus. Het is natuurlijk ook een manier om de aandacht om het boek te vestigen,'' aldus de uitgeverij.
De politie in Utrecht ontkent nadrukkelijk dat de inhoud van het boek heeft geleid tot het verhoor. Het was volgens een woordvoerder ,,een tip'' die net als de andere werd nagetrokken. Waar de tip vandaan kwam, is niet duidelijk maar de politie houdt er rekeningmee dat de schrijver deze zelf heeft aangemeld.
Het onderzoek naar het DNA van de auteur loopt nog. Volgens depolitie is de schrijver echter geen verdachte meer.