nieuws

Feesten in containerstad tijdens architectuurbiënnale

ROTTERDAM - World Port Jazz, Dance Parade en Gergiev Festival worden nader uitgewerkt. Evenals de mogelijkheid de opstelling een jaartje langer te laten staan tijdens Rotterdam waterjaar 2003.
Om te voorkomen dat de Architectuur Biënnale alleen voor de kenners interessant is, wordt van 1700 containers een stad gebouwd op de Rotterdamse Lloydpier. In de ruimte kunnen debatten plaatsvinden over architectuur, maar het is de bedoeling dat er ook kan worden gefeest. De architectuurbiënnale wordt in september 2002 gehouden in Rotterdam. Container City wordt een spektakelterrein zo blijkt uit de plannen die woensdag zijn gepresenteerd in de raadscommissie

stedelijke vernieuwing. ,,Architectuur is niet alleen voor techneuten. Door een dergelijk monumentaal gebouw neer te zetten waar tentoonstellingen in kunnen worden gehouden, films te zien zijn en kan worden gedanst maak je er een feest van de architectuur van. Dat feest duurt in elk geval een paar weekeinden. De tijdelijke stad van containers gaat pas weg als de grond definitief wordt bebouwd'', lichtte Aaron Betsky, directeur van het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) in Rotterdam toe.
Ideeën om in de stad van containers evenementen te houden als ,,Het is een voordeel dat de biënnale elke twee jaar is. Het zou leuk zijn als Rem Koolhaas bijvoorbeeld nu een ontwerp voor een gebouw levert dat twee jaar later wordt geopend'', meent de bij de organisatie van de biënnale betrokken Wim Noordzij. Noordzij was eerder projectleider Euro 2000 in Rotterdam.