nieuws

Arens mag aan NK judo meedoen

ROTTERDAM - Judoka Maarten Arens mag zaterdag in Den Bosch in de klasse tot 90 kilogram meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen. Het bestuur van de Judo Bond Nederland (JBN) heeft een protest van interim-bondscoach Chris de Korte tegen zijn deelname verworpen.
Arens werd als WK-deelnemer rechtstreeks geplaatst voor de Nederlandse titelstrijd. Hij hoefde zich niet via de

districtskampioenschappen te plaatsen. Volgens De Korte mocht Arens alleen maar in de klasse tot 81 kilo meedoen, waarop hij op de WK uitkwam.
Olympisch kampioen Mark Huizinga uit Vlaardingen vindt dat zijn trainer gelijk heeft. Suggesties als zou hij in zijn klasse (tot 90 kilo) de strijd met Arens niet aandurven, wijst hij van de hand. ,,Ik ben niet bang voor sterke concurrentie'', zegt Huizinga. ,,Als de JBN vrijstelling geeft voor een WK-deelnemer lijkt het logisch dat dit geldt voor zijn eigen gewichtsklasse. De JBN verzuimde dit echter specifiek aan te geven. In mijn ogen een fout.'' Huizinga neemt Arens niets kwalijk. ,,Hij pakt de kans die de JBN hem biedt. Dat Maarten als motivatie heeft ''Mark dwars te zitten'' is ook zijn goed recht. Het protest van mijn trainer was dan ook niet tegen hem gericht, maar tegen de bond die onterecht
vrijstelling had verleend aan een concurrent van mij.''