nieuws

Zorgen voor Bert van Marwijk

ROTTERDAM - Bert van Marwijk heeft in de aanloop naar de wedstrijd in de Champions League tegen Bayern München, dinsdag in Beieren, de nodige problemen.
De trainer van Feyenoord gaat ervan uit dat spits Pierre van Hooijdonk en verdediger Ferry de Haan voor dat duel zijn geschorst. Beide spelers kregen woensdag in het duel met Sparta Praag (0-2) de rode kaart.
Doelman Zoetebier (rug), aanvaller Tomasson (enkel) en de verdedigers Rzasa (ontstoken teen) en Tininho (gebroken hand) ontbraken zaterdagavond bij AZ (1-3). ,,Zoetebier maakt de meeste kans om de wedstrijd tegen Bayern te halen'', legde Van Marwijk uit. ,,Voor Tomasson en Rzasa wordt het een race tegen de klok. Tininho kan het helemaal vergeten. Kalou stapte bovendien bij AZ met een lichte dijbeenblessure van het veld. Ik wil eigenlijk met twintig man naar München, maar ik weet niet of ik maandag wel tot dat aantal kan komen.''
Het is nog onduidelijk of Leonardo I mee mag naar Duitsland. De jeugdige Braziliaan ontbrak zaterdagavond in de selectie van Feyenoord. Volgens Van Marwijk moet er niet te veel worden gezocht achter diens absentie in Alkmaar. ,,Hij is gewoon uit vorm en ik heb 27 spelers voor achttien plaatsen. Ik moet per wedstrijd keuzes maken.
Voor het duel met AZ was Leonardo aan de beurt om af te vallen. Meer niet.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl