nieuws

Ogen en haar ontbreken op reconstructie kinderhoofdje

ROTTERDAM - Het meisje waarvan in augustus een romp en een hoofdje zijn gevonden bij strand Nulde en Hoek van Holland, had een spleetje tussen haar voortanden. Dat blijkt uit de reconstructie van het hoofdje die maandag is gepresenteerd.
Op het gereconstrueerde hoofdje ontbreken haar en ogen. Experts hebben de afgelopen weken geprobeerd de haardracht en de oogkleur van het kind te herleiden, maar dat is niet gelukt. Door toch haar en ogen toe te voegen, zou de herkenning juist onzekerder zijn geworden.
Uit het onderzoek is wel vast komen te staan dat het meisje, dat ongeveer vijf tot zeven jaar moet zijn, van Kaukasisch ras is. Dat betekent dat ze van Noord-Europese tot Noord-Afrikaanse herkomst is. Niet uitgesloten wordt dat het kind van gemengd ras is. Het gezichtje van het meisje is smal, met een opvallend spleetje tussen haar voortanden. Volgens C. Wilkinson van de universiteit van Manchester, die de reconstructie maakte, is de gelijkenis zeker 75 procent.
De politie twijfelde aanvankelijk of de reconstructie openbaar zou worden gemaakt, omdat ze niet zeker was of de gelijkenis groot genoeg is. Het meisje van Nulde, zoals de politie haar noemt, had een blank of lichtgetinte huidskleur en vermoedelijk midden- tot donkerblond haar.
De lijst met vermissingen van meisjes in het buitenland wordt nog doorgenomen door het rechercheteam. Ook wordt informatie nagetrokken over nog enkele Nederlandse meisjes die naar het buitenland zouden zijn vertrokken. Van de brieven aan alle basisscholen in Nederland om vermissingen, verhuizingen of ziektegevallen van jonge meisjes te melden, zijn in totaal ruim 5500 brieven geretourneerd. Vijftig reacties worden nog nagetrokken.
De politie heeft een telefoonnummer (0800-0230012) geopend waar de informatie over de zaak kan worden doorgegeven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl