nieuws

'Rotterdamse Leerkracht misbruikt basisschoolleerlingen'

ROTTERDAM - Justitie in Rotterdam heeft een onderwijzer opgepakt wegens seksueel misbruik van minderjarigen. De arrestatie is eind september al gedaan, maar vrijdag pas bekend gemaakt.
Tegen de man is door vijf personen aangifte gedaan, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Rotterdam.Het OM heeft de aanhouding van de man een tijd stilgehouden om de twee basisscholen waar hij werkte en heeft gewerkt de kans te geven ouders in te lichten. Dat is deze week tijdens twee ouderavonden gebeurd. De man was ook nog actief bij een aantal jeugdclubs. Die clubs hebben ook hun leden en de ouders geïnformeerd.
De man, een 32-jarige Rotterdammer, werkte tot er aangifte tegen hem werd gedaan, bij de basisschool Het Pluspunt. De man gaf daar onder andere les aan leerlingen van de hoogste groep. Daarvoor werkte hij als onderwijsassistent bij mytylschool De Brug. De Brug wil na de herfstvakantie nog ouderavonden beleggen voor ouders van kinderen die inmiddels de school hebben verlaten. Het Pluspunt deed in maart aangifte tegen de man. De politie onderzocht de zaak en kwam ook bij De Brug uit. De woordvoerster van het OM en woordvoerders van de scholen willen verder niet ingaan op de zaak. Waar de man de kinderen misbruikte is nog onderwerp van onderzoek. De man moet medio december voor de rechters verschijnen. Dat zal waarschijnlijk pro forma zijn. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk worden behandeld.