nieuws

Tomasson mist duel met Sparta Praag

ROTTERDAM - Feyenoord kan woensdagavond tijdens de vierde wedstrijd in de Champions League tegen Sparta Praag niet beschikken over Jon Dahl Tomasson.
De Deen beschadigde tijdens het competitieduel met FC Groningen het kapsel van zijn enkel. De clubtopscorer had maandag nog veel pijn en mist mogelijk ook de uitwedstrijd zaterdag bij AZ.
Trainer Van Marwijk hoopt tijdens de ontmoeting met de recordkampioen van Tsjechië wel een beroep te kunnen doen op Pierre van Hooijdonk. De spits heeft last van zijn achillespees en sloeg maandagmiddag de training over. Kees van Wonderen (rug) en Tomasz Rzasa (enkel) zijn naar verwachting ook op tijd fit voor de wedstrijd tegen Sparta Praag. Shinji Ono vervangt woensdagavond in een redelijk bezette Kuip, er zijn al 37.000 kaarten verkocht, de geblesseerde Tomasson. De 22-jarige Japanner prijkte maandag wegens zijn doelpunt in het duel met FC Groningen op de voorpagina van bijna elke Japanse krant.
Leonardo krijgt waarschijnlijk een nieuwe kans als linksbuiten. De Braziliaan verliet zondag kwaad De Kuip, omdat hij na een snelle invalbeurt in de slotfase van de wedstrijd werd gewisseld. Vlak voor de maandagtraining voerde Leonardo een lang gesprek met Van Marwijk. ,,Spelers mogen van mij best een dagje boos zijn'', aldus de coach. ,,Al heb ik vandaag niets meer van zijn kwaadheid gemerkt. Ik heb opnieuw uitgelegd wat we van hem verlangen. Leonardo mag zoveel acties maken als hij wil. En ik hoop dat hij vooral voor de tegenstander onvoorspelbaar blijft. Hij moet echter ook verdedigend meedenken. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat hij niet constant simpel de bal moet verspelen. Dit is inderdaad niet de eerste keer dat ik hem dat vertel. En ik zal daar meer doorgaan totdat hij is veranderd.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl