Sparta met ruime cijfers langs AGOVV

ROTTERDAM - Sparta heeft met grote cijfers gewonnen van AGOVV. Op bezoek in Apeldoorn was het team van trainer Michel Vonk met liefst 6-0 te sterk voor de nummer laatst van de Jupiler League.
Zoals de afgelopen weken begon Sparta ook vanavond de wedstrijd met veel overtuiging en een aanvallende instelling. Zo was Jeremy Bokila in de openingsfase tweemaal gevaarlijk, maar wist hij het net nog niet te vinden. Na een half uur spelen was het wel raak voor de Rotterdammers. Jaime Bruinier profiteerde van slecht verdedigen aan de kant van AGOVV en schoot raak: 0-1.
Pas na rust stond het vizier pas echt scherp bij de Spartanen. Al na één minuut scoorde aanvoerder Jeroen Veldmate door een hoekschop van Iliass Bel Hassani direct op de pantoffel te nemen. Twintig minuten later besliste Tom Overtoom (foto) definitief de wedstrijd door op schitterende wijze een vrije trap te benutten.
Het vierde doelpunt van de Rotterdammers werd gemaakt door Joshua John, die aan de linkerkant werd gelanceerd en vervolgens naar binnenkwam en niet faalde tegenover doelman André Krul. Tien minuten voor tijd tekende Overtoom voor zijn tweede goal van de avond aan, na een prima combinatie tussen Donovan Slijngard en John.
Het slotakkoord was voor Bokila, die na combinerend samenspel met Bel Hassani trefzeker was. Sparta nestelt zich door de zege steviger in de subtop en is op titelkoers wat betreft de tweede periode.