Geen Nieuwjaars- maar Oudjaarsduik in Ouddorp door zondag

De traditionele Nieuwjaarsduik in Ouddorp wordt dit jaar vervangen door een Oudejaarsduik. 1 januari valt namelijk op een zondag en dan geldt de zondagsrust in deze grotendeels christelijke gemeenschap.

Vrijwilligers die meewerken aan de Nieuwjaarsduik hechten hier waarde aan en ook bedrijven die hand en span diensten verlenen om het strand richting zee toegankelijk te maken, blijven zondag thuis.

Zondagsrust

Organisator Bram Boeter respecteert de zondagsrust in Ouddorp en heeft de plons in het koude zeewater daarom een dag vervroegd. Liefhebbers zijn zaterdag 31 december om twee uur ’s middags welkom op strand Het Flauwe Werk, waar ook de Reddingsbrigade van Ouddorp zit. Paal 10 voor ingewijden.

Dam van zand

Omdat de organisatie niet over de geschikte voertuigen beschikt, is aan de gemeente Goedereede hulp gevraagd om een dam van zand richting zee aan te leggen. Op 31 december ligt de zee namelijk op een afstand van vijfhonderd meter en dat kan met name problematisch worden voor de verwachtte 2000 tot 2500 toeschouwers. Zonder dam zullen zij met hun goede schoenen door het zeewater moeten lopen om de zwemmers aan te moedigen, te fotograferen en met dikke handdoeken op te vangen.

Deel dit artikel: