nieuws

Ontmoet de first lady van Rotterdam

ROTTERDAM - Ze prefereert de achtergrond, maar she stands by her man: mevrouw Aboutaleb. Vanwege verplichtingen in het buitenland nam de first lady van Rotterdam de honneurs waar van haar echtgenoot.
Mevrouw Aboutaleb hielp een handje in de Fairtrade Wereldwinkel in het centrum van Rotterdam. Bij zijn aantreden als burgemeester had Ahmed Aboutaleb beloofd ieder jaar een dagje te helpen inpakken van de Sinterklaaskadootjes.
Met een badge met 'mevrouw Aboutaleb' was de first lady de trekpleister voor het inkopen van Sinterklaaskadootjes bij de Wereldwinkel. Ze moet zelf wennen aan de naam 'mevrouw Aboutaleb'. In het dagelijks leven maakt de first lady van Rotterdam gebruik van haar meisjesnaam omdat ze zich niet prominent wil afficheren als de echtgenote van de Rotterdamse burgemeester. Niet al het winkelend publiek heeft door dat ze geholpen worden door mevrouw Aboutaleb. De shoppers die het wel weten, zijn wel onder de indruk en vinden het leuk om de first lady van Rotterdam een keer te ontmoeten.
Bij kennismaking in de Wereldwinkel blijkt de first lady van Rotterdam een vriendelijke en bescheiden dame. Ze is open over haar rol als burgemeestersvrouw. Ze vergezelt de burgmeester regelmatig bij optredens, alleen dat doet ze het liefst buiten de publiciteit om. Ze heeft een bijna-fulltime baan in de gezondheidszorg en besteedt veel aandacht aan het gezin van drie dochters en één zoon. Ze is trots op haar echtgenoot. Mevrouw Aboutaleb vindt het geweldig hoe hij in het burgemeesterschap staat en er zoveel energie uit put.
Thuis krijgt Ahmed Aboutaleb ook feedback van mevrouw Aboutaleb. Dat gaat vaak meer over hoe hij met mensen omgaat, dan over Rotterdamse beleidslijnen. Soms luistert burgemeester Aboutaleb ook naar de wijze adviezen van zijn echtgenote.
Ze zijn al 27 jaar gelukkig getrouwd. De oudste twee kinderen wonen op kamers. Twee dochters wonen nog thuis. De jongste dochter van zes jaar is helemaal in de ban van Sinterklaas, met schoen zetten en pakjesavond. Mevrouw Aboutaleb vindt het een leuke periode.