'Man verantwoordelijk voor dood baby'

Justitie in Rotterdam acht een 32-jarige man uit Spijkenisse verantwoordelijk voor de dood van zijn zes weken oude baby. Tegen de man is dinsdag tien maanden cel geëist.

Volgens justitie is de man in december 2009 op de bank in slaap gevallen, waarbij hij op het meisje is gaan liggen. Het kind is door verstikking om het leven gekomen. Zij had ook een scheur in haar schedel.

Verdachte op vrije voeten
De verdachte uit Spijkenisse zegt dat hij zijn dochter in bed heeft gelegd en daarna op de bank is gaan liggen. De man is eerder door de rechtbank vrijgelaten bij gebrek aan bewijs.

Het drama deed zich voor aan de Neptunusstraat in Spijkenisse. Alle vier de kinderen in het gezin stonden onder toezicht van jeugdzorg. Inmiddels zijn alle kinderen uit huis geplaatst.

'Mooiste ben ik nu kwijt'
Verdachte Hesdy D. was zeer emotioneel tijdens de zitting van dinsdag. "Het mooiste dat in mijn leven was gekomen, ben ik kwijt". Hij was na een leven als dakloze ingetrokken bij zijn vriendin, die toen al drie kinderen had. "Ik had mijn leven net op de rails en nu is alles weer ingestort".

Officier van justitie Vreugdenhil zegt dat het niet anders kan dan dat de man schuldig is aan de dood van het kind. "Er waren die nacht twee volwassenen in huis. De moeder van het kind sliep, want die was in dronken toestand door Hesdy naar bed gestuurd. Hesdy heeft zelf verklaard dat hij het meisje de fles heeft gegeven en daarna op de bank is gaan slapen. Hij was moe en had alcohol op. Hij is toen op haar gaan liggen, waardoor zij is gestikt".

'Moeder spoort niet'
Advocaat De Bruin schetste een ander scenario, waarbij de vriendin van Hesdy wél de schuldige is. "Zij is degene die niet spoort. Zij was die avond dronken en stoned. Zíj had staan overgeven, met het kind in haar armen. Het valt niet uit te sluiten dat zij 's nachts wakker is geworden, het kind de fles heeft gegeven en haar heeft laten vallen. Daarna zou zijn dan op de baby zijn gaan liggen".

De vrouw uit Spijkenisse verklaarde na afloop van de zitting dat zij geen moeite had met dit pleidooi van de raadsman. "Hij moet zijn cliënt vrijpleiten. Ik zou precies hetzelfde hebben gedaan".

De verdachte stond ook terecht omdat hij ontucht zou hebben gepleegd met zijn stiefdochter. Het zou gaan om tongzoenen met het toen 14-jarige meisje. Hesdy D. ontkent dat met klem. "Dat heeft zij allemaal verzonnen. Ik ben geen pedofiel".

De Rotterdamse rechter doet op 20 december uitspraak.

Deel dit artikel: