Kraanwagen ramt auto: twee gewonden

Bij een aanrijding in het westen van Rotterdam zijn een man en een vrouw gewond geraakt. Het gaat om inzittenden van een personenauto die in botsing was gekomen met een kraanwagen.

Dat gebeurde op de kruising van de Nieuwe Binnenweg met de Claes de Vrieselaan. De chauffeur van de 49-jarige kraanwagenchauffeur uit Delfgauw is aangehouden.

Voorrang
Vermoedelijk heeft de kraanwagenbestuurder gedacht dat hij voorrang had, omdat er een stopbord aan het zicht was onttrokken. Er zijn wel haaientanden. De personenauto zou om een tram zijn heen gereden. De kraanwagen heeft het voertuig daardoor mogelijk te laat gezien. De auto is door de klap enkele tientallen meters meegesleurd.

De brandweer heeft de gewonden uit het voertuig gehaald. De 31-jarige vrouw en de 46-jarige man uit Rotterdam zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het tramverkeer was lange tijd gestremd als gevolg van de botsing.

Zorgen over veiligheid

Winkeliers in de omgeving van de Nieuwe Binnenweg maken zich zorgen over de veiligheid van de kruising met de Claes de Vrieselaan. Volgens gebeuren er op het kruispunt wekelijks 4 tot 5 ongelukken.

De veiligheid van de kruising staat al langer ter discussie. De winkeliers roepen de centrumraad op een rotonde aan te leggen. Ze dreigen met acties.

Deel dit artikel: