Geen periodetitel voor Sparta na gelijkspel

Sparta is er niet in geslaagd om beslag te leggen op de tweede periodetitel. De ploeg van trainer Michel Vonk bleef op het Kasteel tegen MVV Maastricht met negen man steken op een 0-0 gelijkspel. Bij winst was Sparta zeker van de periodetitel, omdat concurrent FC Den Bosch bij FC Eindhoven met 2-2 gelijkspeelde.

In de weinig hoogstaande eerste helft kreeg Sparta de beste kans via Joshua John - hij stifte in kansrijke positie over het doel - maar kwam de thuisploeg na 37 minuten spelen wel met tien man te staan. Jeremy Bokila, de afgelopen weken zo trefzeker voor de Rotterdammers, werd na een tackle op Sjors Verdellen met een rode kaart van het veld gestuurd door scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Met een man minder moest Sparta op jacht naar de winst om kans te behouden op de tweede periodetitel, maar al snel kreeg de thuisploeg een nieuwe domper te verwerken. Na Bokila kreeg ook John een rode kaart na een botsing met Verdellen. Met twee man meer en nog een half uur te spelen moest MVV wel het initiatief nemen, maar de gasten wisten zich totaal geen raad met de ruimte. Pas in de slotfase moest keeper Nico Pellatz twee keer in actie komen.

Sparta mist door het gelijke spel de tweede periodetitel, die ging ondanks het puntenverlies toch naar FC Den Bosch. De Rotterdammers zijn gezakt naar de zesde positie van de eerste divisie.

Deel dit artikel: