nieuws

Stokerij Dirkzwager vertrekt uit Schiedam

ROTTERDAM - Jeneverstokerij Dirkzwager haalt zijn productie weg uit de regio Rijnmond. Dat heeft het Schiedamse bedrijf dinsdagochtend laten weten. De stokerij van onder meer Floryn wordt verplaatst naar Brabant. Het hoofdkantoor blijft wel in Schiedam.
Vanwege nieuwe regelgeving moest de stokerij al weg uit het centrum van Schiedam. Het bedrijf kreeg een nieuwe locatie aangeboden in Nieuw-Mathenesse. Omdat het niet zeker is dat het bedrijf in de toekomst weer moet verhuizen, heeft Dirkzwager besloten om de productie naar een dochterbedrijf in Tilburg te verplaatsen.

Geen ontslagen

Bij de verhuizing vallen volgens de directie geen gedwongen ontslagen. Wel wordt een sociaal plan opgesteld voor mensen die niet mee willen verhuizen naar Tilburg. Voor hen gaat het bedrijf op zoek naar ander werk.

Museum betreurt vertrek

Directeur Alwine van Winsen van Het Nationaal Jenevermuseum betreurt het vertrek van Dirkzwager; "De traditie van Schiedam als jeneverstad gaat terug tot 1500. In de hoogtijdagen telde Schiedam maar liefst 400 stokerijen op een bevolking van 12.000 mensen. Nu zijn er daar nog maar vier van over. Toch blijft voor de hele wereld Schiedam toch dé jeneverstad."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl