Rotterdams poppodium Exit failliet

Het Rotterdamse poppodium Exit heeft faillissement aangevraagd. Dat heeft één van de bestuurders van de stichting dinsdag bevestigd. De schuld van het podium aan de Mauritsstraat was te hoog.

Tegenvallende bezoekersaantallen en horeca-inkomsten zijn de belangrijkste oorzaken van het faillissement. Exit biedt een podium aan jonge, nieuwe bands. Het krijgt op jaarbasis zestigdduizend euro subsidie van de gemeente Rotterdam, maar dat bleek onvoldoende.

Ontslag
Exit klopte tevergeefs aan bij de gemeente Rotterdam voor financiële steun, die het podium eind 2008 nog wel te hulp schoot.

Het podium kan het met een overbruggingskrediet van 50.000 euro toch nog redden, zegt bestuurslid Marc Oudshoff. Anders zal aanstaande donderdag het allerlaatste optreden in de exit zijn.

Het einde van het poppodium betekent het ontslag van vijf parttime-medewerkers.


Eksit
De naam van poppodium Exit was een knipoog naar de bijna gelijknamige Eksit. Dat podium had een goede neus voor talent: vanaf begin jaren 70 speelden er bands en artiesten die later een legendarische status zouden bereiken, zoals de Sex Pistols, The Cure, Tom Waits en U2.

Deel dit artikel: