Transportbedrijf Muller laat omgevallen kraan bergen

Transportbedrijf Muller uit Dordrecht gaat ervoor zorgen dat de kraan die voor de kust van Noordwijk in de vaarroute ligt, geborgen wordt. Het bedrijf heeft volgens Rijkswaterstaat de aansprakelijkheid op zich genomen.

In eerste instantie had Rijkswaterstaat het Rotterdamse sleepbedrijf Kotug aansprakelijk gesteld voor het opruimen van de 52 meter hoge kraan. In reactie daarop heeft Muller verantwoordelijkheid genomen, vertelde een woordvoerster van Rijkswaterstaat woensdag.

De kraan is nog niet geborgen, omdat het weer op zee tot nog toe te slecht is geweest om nader onderzoek te doen. De verwachting is dat het onderzoek pas in het nieuwe jaar wordt verricht.

De kraan stortte vorige week maandag tijdens een transport van Amsterdam naar Rotterdam van een ponton in de Noordzee. Hoe dat precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk.

Toestemming verleend
De kraan was met twee andere kranen bestemd voor het Rotterdamse bedrijf Uniport. De andere kranen kwamen wel heelhuids aan in de Waalhaven.

Verzekeringsexperts hadden vooraf hun toestemming gegeven. Uit nader onderzoek zal moeten blijken wie voor de kosten moet opdraaien.

Transportbedrijf Muller was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Foto: Het ponton met twee kranen erop, nadat de derde naar de bodem is gezonken

Deel dit artikel: